Fotogalleri bildspel från aktiviteter

För att se fler bilder klicka på bild för varje aktivitet.

2023-05-14

Grillkväll med underhållning 2023-05-14

Vi träfas och trivs vid Kyrkskolan. Musikunderhållning av Ingemar Bengtsson var populärt

2022-09-19

Det blev succé när Hackvaddagen återupptogs efter pandemi-uppehåll.

Hackvaddagen 2022

Hackvaddagen 2022 blev välbesökt efter 2 års uppehåll. Hackvaddagen återupptagen efter pandemin uppehåll i 2 år. Strålande väder för både marknadsknallar, utställare och loppissäljare. Välbesökt av både äldre och yngre. Svårt att uppskatta antalet besökare, troligen närmare 1000 personer. Stort tack till alla sponsorer och säljare.

2020-05-15

Grillafton vid Kyrkskolan i Hackvad med besök av Vibygubben.

Grillafton 2022-05-15

Grillafton vid kyrkskolan. Vi träffades och trivdes, och serverade hamburgare och korv utomhus, sedan avslutedes det med kaffe och dopp och med ett kåseri om Levi Karlsson från Skyllberg. Ingvar Björk från Askersund presenterade hans dikter i skepnad av “Vibygubben”läste dikter och berättade historier och skrönor från Sydnärke på ett väldigt underhållande sätt.Han var klädd i sin morfars kläder.

2019-09-10

Vallhundar imponerade publiken vid Hackvaddagen 2019

klicka här

För nionde gången har Hackvad Bygdeförening & Via Byalag genomfört Hackvaddagen. Som blev stor succé med strålande väder. Välbesökt med många besökare, nöjda marknadsknallar och utställare. Underhållning av Ingemar Bengtsson. Höjdpunkten var uppvisning vallning av får blev mycket uppskattat.

Drönarbild över marknaden

Glasscafé 2019

Välbesökt glasscafé dryga 70 personer kom denna högsommarkväll

IRLÄNDSK PUBAFTON 2018

Pubafton med Traditional irish folk music Live med ett gäng duktiga musiker blev välbesökt och väldigt populärt, det spelades även annan musik med allsång.

Skogsdag vad får vi från skogen

Lisa Alexandersson från Sveriges skogsindustrier berättade vad får vi från skogen vilket var väldigt intressant.

Städdag rivning av vedhus vid kyrkskolan Hackvad

Städning och borttagning av gammalt bråte i vedhus vid bastuhuset och rivning, som blev en riktig brasa medvetet

Rivning av bastun 2017

Nu är Bastun ett minne blott, rivning och uppeldning är utfört för att ge bättre plats för marknaden vid kommande Hackvaddag samt lite snyggare och bättre vy över området

Julkorv 2017

Nu har vi åter igen varit på Bärsta gård och fixat lite julkorv så julen är räddad.

Hackvaddagen 2017

Nu har vi genomfört sjunde Hackvaddagen i följd. Det blev som vanligt välbesökt trots en liten regnskur. Stort tack till alla marknadsknallar och de som hjälpt till att genomföra arrangemanget. Ett stort tack till sponsorerna som är värda mycket för genomförande av Hackvaddagen

Stick & knytis

Stick & Knytis 14 november 2016 Återkommande populära träffar för damerna i Hackvad Bygdeförening

Grillafton 2016 22 maj

Grillkväll med musikunderhållning av Ingemar Bengtsson, det kom ca 25 besökare.

Bondelivet i Hackvad förr i tiden 2016

BONDELIVET I HACKVAD FÖRR I TIDEN Föreläsare Sören Klingnéus visade bilder och berättade, ca 60 personer kom så det var fullbelagt i lokalen

Hackvaddagen 2015

Många besökare lockades till ett soligt men blåsigt firande av Hackvaddagen. Hackvaddagen som genomfördes för femte året i rad blev en succé, Det var som vanligt marknad med lokala hantverkare och marknadsknallar. Dagen avslutades med välbesökt musikgudstjänst.

Glasscafé Hackvad 2015

Glasscafé Hackvad Bygdeförening 2015 Årets populära glasscafé 6 och 23 juli och 6 augusti ca 60 gäster varje tillfälle

Kamin renoverad 2015

Nu har ny skorsten muras upp och kaminen renoverad, så nu kan vi elda mysbrasa i lilla salen

Julkorv 2014

Nu är årets korvstoppning gjord, det blev som vanligt en trevlig och givande kväll hos Klas o Eva därmed del av julmaten klar.

Sopplunch  kyrkskolan 2014

Hackvads Bygdeförening har genomfört sopplunch vid vår föreningslokal Kyrkskolan vid två tillfällen och det blev populärt ca 25 personer kom vid varje tillfälle. Så nu fortsätter vi med ett tillfälle till 21 januari 2015 kl.12.00

Hackvaddagen 2014

För fjärde året i rad var det dags för Hackvaddagen som blev stor succé med rekordmånga besökare och som vanligt med fint brittsommarväder. Det var även som en hemvändardag för många som tittade på gamla skolkort från början av 1900-talet fram till 1964. Som vanligt var det nöjda marknadsknallar och lokala hantverkare. Nytt för året var bakluckeloppis

Glasscafé 2014

Årets glasscafé 10 och 24 juni blev välbesökt med totalt ca 120 personer och det var kalasväder med ca 32 grader i skuggan.

Cykelrundor 2014

Bygdeföreningen har nu genomfört cykelrundor med korvgrillning vid två olika tillfällen och det blev inte så välbesökt eller deltagande trots att det var kanonväder.

Fågelskådning med Salamandersafari 5 maj 2014

Bygdeföreningen på fågelskådning med Salamandersafari. Bilder från salamandersafari är från föregående år 2013

Kyrkskolan rustning 2014

Nu har bygdeföreningen tagit över Kyrkskolan och det har påbörjats byggnation av kök och toalett samt indragning av vatten och avlopp, det kommer även att sättas upp två luftvärmepumpar sedan blir det ny el central. Kostnader för detta står Edsbergs församling för.

Hackvadsdagen 2013

Hackvadsdagen genomfördes för tredje året i rad. Marknadsknallar, hantverk, veteranbilar, veterantraktorer, ansiktsmålning, ponnyridning och underhållning av Anders Edlund och Moa Ellit o Oskar Hagsten. Smederna från Högans hembygdsgård Kalle Kummu och Håkan Kraft visade hur men smider järn. OK/Q8 ställde upp med hoppborg och Björks Åkeri ordnade med scen med en ny lastbil. Det var även ordnat en tipspromenad på marknadsområdet I kyrkskolan serverades det kaffe med dopp och besökarna kunde se en stor samling av gamla skolkort från Hackvad kyrkskola och Lundby skola. Det fanns även konstverk att begrunda och köpa som konstnärerna Lisbeth Hagsten och Kathrin Blüme visade. Marknaden var välbesökt och populär ca 400 personer. Se även www.viabyalag.se fler bilder. Ett stort tack till alla som deltog vid genomförande av Hackvadsdagen så även till utställare, försäljare och sponsorer.

JULKORV 2013

Nu har vi förberett inför julen gjort egna julkorvar

Fågelskådning och Salamander 13 maj 2013

2013 13 maj Fågelskådarkväll vid Ekåsen med Leif Berilsson. Vi besöke även ”Salamander-dammen” Tillsammans med Cecilia Journath-Pettersson från Länsstyrelsen. Vi som var med var ca 25 personer

Pilgrimsvandring Spanien 2012

Eva Wetter berättar och visar bilder från sin pilgrimsvandring till Santiago de Compostela sommaren 2012. Plats var Hackvad Församlingshem. Det var 15 personer som kom och lyssnade och tittade på bilder, en mycket intressant upplevelse som framfördes av Eva

Ljusstöpning 2012

Då var det dax för årets ljusstöpning med handledning av Bo Alfredsson

Tillverkning av julbockar 2012

Nu har vi även i år genomfört tillverkning av julbockar inför julen 2012 Det blev några glada medlemmar som kom till Åke Loods verkstad i Bälsås vilket vi tackar för.

HACKVADSDAGEN 2012

Hackvadsdagen genomfördes för andra året i rad. Marknadsknallar, hantverk, veteranbilar, veterantraktorer, ansiktsmålning och underhållning av Anders Edlund och Jonathan Lindner. Lekebergs revysällskap framförde delar av En resa i Disneys underbara musikvärld. Smederna från Högans hembygdsgård Kalle Kummu och Håkan Kraft visade hur men smider järn. I kyrkskolan serverades det kaffe med dopp och besökarna kunde se en stor samling av gamla skolkort från Hackvad kyrkskola och Lundby skola. Det fanns även konstverk att begrunda och köpa som Catarina Wetter målat. Marknaden var välbesökt och populär ca 450-500 personer. Se även www.viabyalag.se fler bilder.* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ett stort tack till alla som deltog vid genomförande av Hackvadsdagen så även till utställare, försäljare och sponsorer

Glasscafé 2012

Bygdeföreningens glasscafé 12 o 26 juli blev åter en succé med ca 60-75 gäster vid varje tillfälle.

Upptäck kyrkorna i Lekeberg 9 juni 2012

Resultatet av Lekebergs kommuns kulturpris 2011 som tilldelades Maria Sundström för hennes forskning om det kyrkliga kulturarvet inom kommunen. Kyrkturer anordnades av Maria. Hackvads Bygdeförening var med och ordnade med kaffeservering vid kyrkskolan.

Cykelrunda 7 o 14 juni 2012

Bygdeföreningens första cykelrunda genomfört,start vid kyrkskolan sedan mot Sörby, Hälgesta, Gippersta mål vid smedjan vid Botkällan, Botåsen ,det var 22 personer närvarande. 14 juni var vi 15 personer som kom.

Fågelskådning och Salamandersafari 2012

2012 10 maj Fågelskådarkväll vid Ekåsen med Kent Halttunen. Vi besöke även ”Salamander-dammen” Tillsammans med Cecilia Journath-Pettersson från Länsstyrelsen.

Bondeliv och hälsa 2012

11 april 2012 ”Bondeliv och hälsa” Bygdeafton i Hackvads församlingshem. Samarrangemang med Västernärkes Hembygdsförening Sverker Höglund och Berit Ydreborg föreläste om om temat Bondeliv och hälsa ca. 30 personer medverkade.

Versamhetsval 2012

Nu är Hackvads Bygdeförening första årsmöte genomfört det var ca 20 personer som kom, styrelseposter fastställdes samt föreningens stadgar. Det aviserades kommande aktiviteter för året.

Julbockar 2011

Hackvads Bygdeförening kan nu vara stolta över sina första egentillverkade julbockar som blev en utmärkt medlemsträff,ett stort tack till Åke Lood Bälsås för att vi fick använda den perfekta lokalen samt bra instruktioner.

Ljusstöpning 2011

Nu har Hackvads Bygdeförening genomfört förberedelse för julen med ljusstöpning som blev populär och en trevlig träff.

Översyn och reparation av taket 2011

Nu har vi kontrollerat och genomfört åtgärder för takläckaget med förhoppning att det klarar sig.

Hackvaddagen 2011

Hackvaddagen blev lyckad ca 400 personer kom och strövade runt bland marknadsförsäljare, populära inslag var Karl-Göran och Morgans gamla traktorer, ponnyridning och provåkning av fyrhjuling och underhållning av trubaduren Eva Klang Se även www.viabyalag.se fler bilder.

Glasscafé 2011

Bygdeföreningens andra glass & kaffe servering vid fd. skolan blev också välbesökt då både medlemmar och gäster kom. 28 juli 2011

Sommarcafé 2011

Bygdeföreningens första glass & kaffe servering vid fd. skolan blev välbesökt då både medlemmar och gäster kom. 14 juli 2011

Reperation av fd. skolbyggnad 2011

Nu är upprustningen påbörjad av skolan.

Rustning av föreningshuset.

Nu har rustningen av vårt föreningshus pågått hela sommaren och vi tackar alla som varit med och hjälpt till. Upprustningen (inomhus) kommer nu ha uppehåll till våren 2012.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndagen den 14 augusti 2011 var Jan Helling med sin släkt på besök i Skolan och han har idag bett mig att framföra ett tack till föreningen för att dom fick möjlighet att komma in i skolan, gruppen bestod av 14 personer. Jan Helling har skrivit en släktkrönika som blivit en bok och i den tredje delen kallad Emigranterna handlar det om livet på Skeppsta by under mitten av 1800-talet vid tidpunkten för Laga Skifte som sprängde den gamla byordningen, hans bok finns att låna dels på Biblioteket i Fjugesta och även på Västernärkes Hembygdsarkiv på Östra Långgatan 12.