Fotogalleri bildspel från aktiviteter

För att se fler bilder klicka på bild för varje aktivitet.

2019-09-10

Vallhundar imponerade publiken vid Hackvaddagen 2019

klicka här

Hackvadsdagen genomfördes för andra året i rad. Marknadsknallar, hantverk, veteranbilar, veterantraktorer, ansiktsmålning och underhållning av Anders Edlund och Jonathan Lindner. Lekebergs revysällskap framförde delar av En resa i Disneys underbara musikvärld. Smederna från Högans hembygdsgård Kalle Kummu och Håkan Kraft visade hur men smider järn. I kyrkskolan serverades det kaffe med dopp och besökarna kunde se en stor samling av gamla skolkort från Hackvad kyrkskola och Lundby skola. Det fanns även konstverk att begrunda och köpa som Catarina Wetter målat. Marknaden var välbesökt och populär ca 450-500 personer. Se även www.viabyalag.se fler bilder.* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Ett stort tack till alla som deltog vid genomförande av Hackvadsdagen så även till utställare, försäljare och sponsorer

Drönarbild över marknaden

2019-07-18

2018-10-20

2018-10-13

2016-11-17

Rustning av föreningshuset.

Nu har rustningen av vårt föreningshus pågått hela sommaren och vi tackar alla som varit med och hjälpt till. Upprustningen (inomhus) kommer nu ha uppehåll till våren 2012.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndagen den 14 augusti 2011 var Jan Helling med sin släkt på besök i Skolan och han har idag bett mig att framföra ett tack till föreningen för att dom fick möjlighet att komma in i skolan, gruppen bestod av 14 personer. Jan Helling har skrivit en släktkrönika som blivit en bok och i den tredje delen kallad Emigranterna handlar det om livet på Skeppsta by under mitten av 1800-talet vid tidpunkten för Laga Skifte som sprängde den gamla byordningen, hans bok finns att låna dels på Biblioteket i Fjugesta och även på Västernärkes Hembygdsarkiv på Östra Långgatan 12.